Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2014

Όταν οι αριθμοί ευημερούν… πεθαίνουν πολίτες.Τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της αγοράς λέει η αμαρτωλή ΕΛΣΤΑΤ ότι φανερώνουν τα στοιχεία.
 Εξέδωσε μάλιστα και ανακοίνωση το γερμανοκρατουμενο υπουργείο Οικονομικών στην οποία τονίζει: «Οι λιανικές πωλήσεις τον Νοέμβριο του 2013 σημείωσαν άνοδο σε ετήσια βάση έπειτα από 44 μήνες (Μάρτιος 2010) συνεχούς μείωσης.
Ξέχασαν όμως να πουν ότι αφού τρομοκράτησαν όλους με τις αποδείξεις λογικό είναι να φανεί εικονική αύξηση. Η πραγματικότητα είναι ότι κάθε χρόνο είναι κάτω και αυτό το αποδεικνύουν τα χιλιάδες ενοικιαστήρια, και το κλείσιμο χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων.
Τα πολιτικά παλιοτόμαρα αφού διέλυσαν το μικρό και μεσαίο εμπόριο και τις βιοτεχνίες έρχονται μέσω των απατεωνίσκων ΕΛΣΤΑΤ  θρασύτατοι να μιλήσουν για… αύξηση.
 
Σύμφωνα λοιπόν με τα μαϊμού στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ο δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές) του λιανεμπορίου αυξήθηκε τον Νοέμβριο του 2013 κατά 3% -χωρίς τα καύσιμα- ή κατά 2,9% συμπεριλαμβανομένων των καυσίμων. Η αύξηση αυτή είναι η πρώτη σε ετήσια βάση μετά τον Μάρτιο του 2010.

Σε ό,τι αφορά το λιανεμπόριο η μεγαλύτερη αύξηση του όγκου πωλήσεων (30%) παρατηρήθηκε στα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης. Οι εκπτώσεις επέδρασαν, επίσης, θετικά στα καταστήματα επίπλων, ηλεκτρικών ειδών και οικιακού εξοπλισμού, των οποίων ο τζίρος αυξήθηκε κατά 19,2% σε ετήσια βάση. Αντιθέτως, στα σούπερ μάρκετ ο τζίρος υποχώρησε κατά 3%.

Αναλυτικά, βάσει των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, ο Δείκτης Όγκου στο Λιανικό Εμπόριο, με τα καύσιμα, αυξήθηκε κατά 2,9%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012, έναντι μείωσης 16,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2012 προς το 2011.

Χωρίς τα καύσιμα, σημείωσε αύξηση 3,0%, έναντι μείωσης 16,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2012 προς το 2011.
 
 
ixnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου