Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014

Και τι κάνουν για αυτό; Πίνουν τον …φραπέ τους;
Σε περισσότερα από 2,6 εκατομμύρια που δεν έπρεπε να έχουν αφήσει πέτρα πάνω σε..πέτρα, θα φτάσουν τα ανασφάλιστα ζώα που δεν θα έχουν υγειονομική κάλυψη το 2014, επειδή έμειναν άνεργα ή έβαλαν λουκέτο στα μαγαζιά τους. Η παραπάνω εκτίμηση περιλαμβάνεται σε έρευνα του πρώην αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ, Κ. Σουλιώτη, και προκύπτει από στοιχεία του Οργανισμού.
Σύμφωνα με αυτά, οι ανασφάλιστοι το 2014 θα φτάσουν τα 2.693.659, εκ των οποίων το 79% είναι εργαζόμενοι (ΙΚΑ). Ακολουθούν οι ελευθεροεπαγγελματίες (ΟΑΕΕ) με 10%, οι αγρότες (ΟΓΑ) με 7%, οι μηχανικοί (ΤΣΜΕΔΕ) με 2%, οι ναυτικοί (ΝΑΤ) με 1% και τα λοιπά ταμεία 1%.
Ήδη, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Δ. Κοντός, στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου (19/9/2013), η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) έχει ταυτοποιήσει (Σεπτέμβρης 2013) ότι 6.171.000 ασφαλισμένοι έχουν ασφαλιστική ικανότητα και ότι 3.068.000 δεν έχουν ασφαλιστική ικανότητα. «Όσοι έχασαν την ασφαλιστική ικανότητα κατά βάση δεν έχουν υγειονομική κάλυψη», επισήμανε τότε ο Δημήτρης Κοντός.
Φαίνεται δηλαδή -μετά την εφαρμογή κάποιων ελάχιστων και προσωρινών μέτρων- ότι ο αριθμός των ανασφαλίστων που δεν έχουν υγειονομική κάλυψη παγιώνεται πια πάνω από τα 2,6 εκατ. άτομα. Δηλαδή, ένας στους τέσσερις κατοίκους της χώρας δεν έχει υγειονομικές παροχές, λόγω της απώλειας της ασφαλιστικής κάλυψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου