Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014

η ..”γλάστρα της Δημοκρατίας ”


Μέρες και έργα των Τροικανών στην Αθήνα…

BT95R5XCYAI-acugoodluck
Μια εικόνα σε δυο φάσεις …Χίλιες λέξεις..
Οκ τον άστεγο δεν τον γνωρίζουμε..  Τους τρεις “Χαρτογιακάδες”  που κατηφορίζουν ανενόχλητοι περίπατο  τη Σταδίου,  τους αναγνωρίζετε ;;;

παπουλιασ
Λίγο πιο πάνω στο Μαξίμου, είδε ο γύφτος τη γενειά του και αναγάλιασε η καρδιά του!Βγήκε κατόπιν αυτού και  ο  Καρολος Παπούλιας  και έκανε  στη λιακάδα, τη βολτα του με τον Γκάου(κ)   πάνω σε κόκκινο  χαλί αντιστασιακό (που να   τον πάρει αλλά μπρατσέτα και να πάνε κατα Σταδίου μεριά!)  Να τον κακοκαρδίσει;;; Είμαστε  αχάριστοι και άθλιοι σαν λαός τελικά !  Μα είναι εικόνες αυτές για   τον τιμημένο  – επισκέπτηστην Αθήνα – και εκπρόσωπο  της υψηλής Πύλης;;
Για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να μάθουν οι νεότεροι:
ο Κάρολος Παπούλιας είναι  αυτός που

 • Υπέγραψε λήξη του εμπάργκο το 1995 για… τα Σκόπια.
 • Δήλωσε ότι οι ένδοξοι Αρβανίτες είναι Τουρκαρβανοί
 •  Δήλωσε ότι είναι Αλβανικής καταγωγής
 • Υπέγραψε το 1987, ως υπουργός Εξωτερικών, την μονομερή άρση του εμπολέμου με την Αλβανία υπό την συνοδεία των συνθημάτων: “ΠΑΠΟΥΛΙΑ, ΠΡΟΔΟΤΗ, ΑΛΒΑΝΕ”
 •   Το 1988 υπέγραψε με τον Τούρκο Γιλμάζ να ΜΗΝ επεκταθεί η θάλασσά μας από τα 6 στα 12 μίλια ώστε να μπαίνουν οι Τούρκοι ανενόχλητοι στο Αιγαίο για ασκήσεις και για ψάρεμα.
 • Υπέγραψε στο να μην καθορισθεί ΠΟΤΕ η ΑΟΖ
 •    Ακύρωσε την κυριότητα όλου του Αιγαίου
 •     Ακύρωσε στην πράξη τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923!!!!!!!!
 • Τον Σεπτέμβριο  του 2012 ζήτησε  αυτόβουλα μείωση των αποδοχών του ως συμβολική  βοήθεια στην κατάσταση της οικονομίας μας ενω από τον περασμενο Φεβρουάριο (’12) είχε  είχε ήδη παραιτηθείτου  μισθού του!!! 
Προφανώς  όμως ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι απλά συνονόματος του κ. Καρόλου Παπούλια, που βρίσκεται από το 1974 στο κέντρο της πολιτικής ζωής της χώρας!!!
Είναι προφανώς απλά… συνονόματος του πρώην υπουργού Εξωτερικών που για χρόνια καθοδηγούσε την εξωτερική πολιτική της χώρας άλλα και τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση (τα κονδύλια της οποίας τώρα ανακάλυψε ότι δεν χρησιμοποιήσαμε σωστά…)!!!
Είναι προφανώς απλά… συνονόματος του ηγετικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, που κάποια στιγμή, εκεί στα τέλη της δεκαετίας του 8Ο, οδήγησε την χώρα σε μια σειρά από σκάνδαλα, που κατέστρεψαν και το ΠΑΣΟΚ και την κοινωνία!!!
Είναι προφανώς απλά… συνονόματος του υπουργού που έδινε τα  “άτοκα δάνεια” σε πρώην πρωθυπουργό για να καλύψει την αγορά       “του σκυλόσπιτου” κατά δήλωση άλλου συναδέλφου του στο υπουργικό συμβούλιο, τότε!!!
Είναι προφανώς απλά… συνονόματος του κεντρικού στελέχους του κυβερνώντος κόμματος, του ΠΑΣΟΚ, που συνέχισε και αύξησε την πρακτική της ΝΔ για ρουσφετολογικές προσλήψεις, διορισμούς και άλλα εκεί την δεκαετία του 1980!!!
Είναι προφανώς απλά… συνονόματος, του ανθρώπου που ως υπουργός (αλλά και παλαιότερα ως στελέχους κινήματος) ήταν:

 • στα μέσα και στα έξω στο Καστρί, που έκανε πλάτες στον Αντρίκο όταν είχε  γκομενίτσα τη Μιμή και τον κάλυπτε στη Μαργαρίτα,
 • που μαζί με τον κ.  Χάλαγκ ή Χαλακι τον δάνεισαν ταχα μου για τη ροζ βιλα στη Εκάλη ,
 • που αποτελούσε τότε την πηγή της εξουσίας και
 • που λίγο αργότερα ήταν από τους στενότερους ανθρώπους  του τότε πρωθυπουργού.
 • που η  προσωπική του σχεση του με τον Αντρέα αυτή και  τα όσα έγιναν εκείνη την εποχή  της Μιμής , Τουρλουμούσηδων, Λιάνηδων και Βαγγέλως, μέρες του  Χερφηλντ & του Ωνάσειου ουσιαστικά κατέστρεψαν  την εικόνα του Α. Παπανδρέου.
Σας λέω λοιπόν σήμερα,  ότι πρόκειται περί συνωνυμίας του Πρόεδρου Της Δημοκρατίας, με τον πολιτικό, βουλευτή και υπουργό, Κάρολο Παπούλια, που ήταν στην πολιτική ζωή της χώρας όλα αυτά τα χρόνια αλλοιώς αν ήταν αυτός θα είχε παραιτηθεί ! Αυτός είναι αντιστασιακός! !!!!!!!!!!
 •   ειναι αυτός που είπε κατά την εκδήλωση για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας πως “Αν είμαστε ειλικρινείς, θα αναγνωρίσουμε ότι η ευθύνη για την Ελληνική παρακμή βαραίνει κυρίως την πολιτική τάξη, που έχει την υποχρέωση να καθοδηγεί τις εξελίξεις.”

Γιατί αν δεν πρόκειται περί συνωνυμίας, η ..”γλάστρα της Δημοκρατίας ” θα έπρεπε να είχε υποβάλλει την παραίτηση του …πέρισυ! 
 

Χειμωνιάτικη Λιακάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου