Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2014

Σε χρόνο-ρεκόρ και χωρίς προειδοποίηση οι κατασχέσεις καταθέσεων για χρέη στο δημόσιο!

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η Αξιωματική Αντιπολίτευση κι αυριανή κυβέρνηση θα κάνει δήλωση στην κατοχική βουλή και εξάντλησε έτσι τον ριζοσπαστισμό του, έκανε το "καθήκον" του; Όπως με τον κ. Αλέξη που δεν θα πλήρωνε το Χαράτσι;


Σε πλήρη λειτουργία τίθεται στις επόμενες δύο εβδομάδες ο μηχανισμός που θα επιτρέπει την άμεση κατάσχεση καταθέσεων για χρέη προς το δημόσιο.
Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του www.capital.gr που υπογράφει ο Σπύρος Δημητρέλης,  οι αναγκαστικές κατασχέσεις υπολοίπων τραπεζικών λογαριασμών από όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο θα γίνονται σε χρόνο ρεκόρ, δηλαδή ακόμη και μέσα σε μερικές ημέρες από την επίδοση του κατασχετηρίου, ενώ με τα σημερινό σύστημα απαιτούνται μήνες.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ,  οι αρμόδιοι υπάλληλοι των 65 εφοριών στις οποίες υπάρχει δικαστικό τμήμα θα προχωρούν σε...
ηλεκτρονικό αίτημα προς τις τράπεζες μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Μητρώο καταθετών» για να πληροφορηθούν τα τραπεζικά υπόλοιπα του οφειλέτη. Οι τράπεζες θα τους απαντούν μέσα σε μερικές ημέρες για τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών του και στη συνέχεια η εφορία θα εκδίδει και θα αποστέλλει με ηλεκτρονικό τρόπο κατασχετήριο στην τράπεζα Η τελευταία θα πρέπει εντός μερικών ημερών να αποδώσει τα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό του δημοσίου. Μάλιστα, η όλη διαδικασία θα γίνεται χωρίς καμία ειδοποίηση του οφειλέτη καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να «σηκώσει» τα χρήματα και το δημόσιο να μην εισπράξει.
Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών η όλη διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρώνεται το πολύ σε 16 ημέρες. Δηλαδή από την επίδοση έως και την απόδοση των ποσών στο δημόσιο ταμείο. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να εισπραχθούν φέτος από τη δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων χρεών τουλάχιστον 2,2 δισ. ευρώ. Τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη των φορολογούμενων προς το δημόσιο ανέρχονται σε περίπου 63 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου