Σάββατο, 19 Απριλίου 2014

Οι νέεοι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί τους να μείνουν στα χαρτιά

 Το καλά ενημερωμένο κυβερνητικό «Βήμα» κάνει λόγο ότι έρχεται  ασφαλιστικός τυφώνας που σαρώνει τα τελευταία υπολείμματα του υφιστάμενου καθεστώτος παροχών του ασφαλιστικού συστήματος. Το αναθεωρημένο Μνημόνιο το οποίο υιοθέτησε η ελληνική κυβέρνηση στην τελευταία συμφωνία συρρικνώνει τις συνταξιοδοτικές παροχές (κύριες και επικουρικές), περικόπτει έσοδα από το ασφαλιστικά ταμεία, κάτι που ήδη προβλέπεται από ψηφισμένους νόμους.

Σύμφωνα πάντα με το «Βήμα» το αναθεωρημένο μνημόνιο προβλέπει ότι οι επικουρικές συντάξεις θα μειωθούν από τον Ιούλιο με την καθιέρωση ατομικών μερίδων ασφάλισης και της ρήτρας «μηδενικού ελλείμματος» στα Ταμεία και θα ακολουθήσουν περικοπές στις παροχές μετοχικών ταμείων και φορέων πρόνοιας, ενώ το φθινόπωρο θα πραγματοποιηθούν αναλογιστικές μελέτες και θα θεσμοθετηθούν όσα μέτρα κριθούν αναγκαία ώστε να ισχύσουν το 2015.

Σε ένα τόσο ρευστό πολιτικό σκηνικό όμως, όλοι αυτοί οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί μπορεί να μείνουν στα χαρτιά, βασικά αν ο λαός ο οποίος έχει ξεπεράσει τα όρια αντοχής του βγει στο προσκήνιο.

tsak-giorgis.blogspot.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου