Παρασκευή, 18 Απριλίου 2014

ΤΟ… ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΤΡΙΓΩΝΟΗμέρες εξόδου αυτές, Μεγάλη Πέμπτη- Μεγάλη Παρασκευή και κόσμος & κοσμάκης θα υποχρεωθεί να οδηγήσει στην ΄΄σκοτώστρα΄΄ Κορίνθου- Πατρών, την περιβόητη ευρωπαική καρμανιόλα. Το αίσχιστο νταβατζηλήκι μίας καταρρέουσας διαπλοκής, μίας  ΄΄εγκληματικής συνεργασίας ΄΄ που λυμαίνεται εδώ και χρόνια αυτόν τον ....
τόπο.

Με αυξημένα, από τον χειμώνα του 2013, διόδια ο οδηγός υποχρεώνεται να καλύψει όχι μόνο την αβελτηρία της πολιτικής εξουσίας, τις κεφαλαιακές ανάγκες των μεγαλοεργολάβων (εν προκειμένω των ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ/Τέρνα, J&P ΑΒΑΞ), την…αδυναμία των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν την συνέχιση της κατασκευής των ΄΄μεγάλων οδικών αξόνων΄΄ αλλά και να στηρίξουν έμμεσα τα MEGAλα ΜΜΕ των mediaρχών της διαπλοκής αυτού του τόπου.

   Και εξηγούμαι, πάνω από 900 εκατ. ευρώ έχουν λάβει οι εργολάβοι (από το υπο. Υποδομών και τον πειθήνιο Μιχ. Χρυσοχοίδη) από τον ΔΕΚ 2013. Χρήματα, που αφορούν είτε για εργασίες που έχουν γίνει ( το μόλις 30%) είτε με τη μορφή-δικαιολογία της αποζημίωσης με βάση την (μονομερώς) αναμορφωμένη σύμβαση παραχώρησης.

Πάνω από 900 εκατ. ευρώ ΗΔΗ εκταμιευμένα, σύμφωνα με στοιχεία του υπ. Υποδ.

Αυτά είναι καθαρά κεφάλαια στα οποία θα πρέπει να προστεθούν κοινοτικά και δημόσια κονδύλια (για ίδια κεφάλαια των εταιρειών η τραπεζικές χρηματοδοτήσεις ούτε λόγος, βέβαια) ανεβάζοντας πολύ το συνολικό ποσό.

Και όμως παρά την τελευταία αύξηση διοδίων η κ/ξ πιέζει παρασκηνιακά και για νέα αύξηση (να ισχύσει από Ιούνιο-Ιούλιο αλλά να έχει υπογραφεί πριν τις…εκλογές), ενώ οι κατασκευαστές πιέζουν επίσης για νέες ρήτρες και αποζημιώσεις. Ενδεικτική η υπόθεση της κ/ξ ΜΟΡΕΑΣ για απαιτήσεις 200 εκατ. ευρώ (έχει παραπεμφθεί ήδη στην διαιτησία).

Και όμως μεγαλομέτοχοι αυτών των εταιρειών (κυρίως οικογένεια Μπόμπολα/ ΕΛΛΑΚΤΩΡ & έμμεσα Στ. Ψυχάρης/ΔΟΛ)  είναι αυτοί, που από τους πρώτους έτυχαν ευνοικής μεταχείρισης με άμεση χρηματοδότηση των MEGAλων Mediaκών τους συμφερόντων. Χρηματοδότηση, αναχρηματοδότηση, δάνεια επί δανείων, νέες γραμμές ρευστότητας σε MEGA/ΤΗΛΕΤΥΠΟ, ΠΗΓΑΣΟ, ΔΟΛ/ Στ. Ψυχάρη και πάει λέγοντας.

Για να μην ξεχνάμε και τα…παρελκόμενα τύπου ΜΕΓΑΡΟΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ κ.λ.π.

Μέρες, που είναι είπα να παραμείνω εγκρατής, προσηνής και στο πνεύμα της Αναστάσεως.

Αλλά όταν σκέφτεσαι, πως έχεις ταξίδι πέρα από Κόρινθο και θα πρέπει πληρώσεις το νταβατζηλήκι τους σε πιάνουν τα διαόλια…

 (*) εργολάβων/ mediaρχών- τραπεζιτών- εξουσίας

 και τι εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν (?) στην Κουμουνδούρου.


lobbystas.gr/ Του «Αλιέως»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου