Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014

ΠΕΡΙ ΔΙΕΥΡΥΝΣΕΩΝ Ο ΛΟΓΟΣ. Ή ΑΛΛΙΩΣ, ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΠΑΝΤΡΕΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ...

Υπάρχει κόσμος που δικαιολογεί την υποψηφιότητα του διορισμένου από τον ΓΑΠ στο Ευρωκοινοβούλιο, του Κρίτωνα ντε, που τέσσερα χρόνια τώρα δεν έβγαλε τσιμουδιά για την κοινωνική καταστροφή που συντελείται στον τόπο και μόλις πριν ενάμισι μήνα ψήφισε μαζί με όλα τα νεοφιλελεύθερα καθίκια την ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων (ίσως από οικολογική ευαισθησία, γιατί ως γνωστόν οι σιδηρόδρομοι όταν ανήκουν στο δημόσιο μολύνουν το περιβάλλον), μιλώντας για την αναγκαία διεύρυνση του ακροατηρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύουν, δηλαδή, πως έχοντας ο ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιο έναν κοινωνικά ανάλγητο, θα μπορέσει να πείσει κι άλλους ανάλγητους να τον ψηφίσουν. Πώς θα κάνουν ουρά στο Ψυχικό και στην Εκάλη για να στηρίξουν Κρίτωνα και μέσω αυτού τον ΣΥΡΙΖΑ.
Μάθαμε, όμως, ότι προτάθηκε και η υποψηφιότητα του Κώστα Λαπαβίτσα. Ενός από τους πλέον διακεκριμένους οικονομολόγους που έδωσε από την πρώτη στιγμή και συνεχίζει να δίνει τη μάχη με επιστημονική τεκμηρίωση, ενάντια στην κοινωνική καταστροφή. Αυτή η υποψηφιότητα απορρίφτηκε από την πλειοψηφία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι σαφές: η διεύρυνση δεν γίνεται αμφίπλευρα. Δεν ενδιαφέρουν οι ψήφοι αριστερών που οι απόψεις τους δεν ταυτίζονται πλήρως με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ενδιαφέρουν όμως οι ψήφοι των νεοφιλελεύθερων.
Εμείς οι αριστεροί που βρισκόμαστε εκτός ΣΥΡΙΖΑ το πήραμε το μήνυμα. Και αναλόγως καθορίζουμε και τη στάση μας. Δεδομένοι δεν ήμασταν, ούτως ή άλλως. Ας μη γινόμαστε και ενοχλητικοί.
Γιώργος Αλεξάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου